06 - 52 14 44 75 info@chanimal.nl

Help je hond of kat van zijn huidklachten af en stop jouw zorg om zijn gezondheid

Chantal Gielen
Natuurgeneeskundig Diertherapeut

hondenvoer

Wil jij dat jouw huisdier van zijn huidproblemen afkomt?

Herken jij dit?

 • Zit jouw hond of kat zich de godganse dag te krabben, al minstens maandenlang en als je hem zijn gang laat gaan, net zo lang totdat het bloed eruit komt? Heeft hij een rode schilferige huid en bijt hij aan zijn poten? Kun je het niet meer kan aanzien dat jouw dier zo’n jeuk en pijn heeft en word je er gek van je hem niet kunt helpen?
  Bijten aan z’n poten, krabben en schuren… je hond of je kat heeft al maanden last van jeuk. En hij bijt en krabt totdat zijn huid bloedt. Je ziet hoeveel pijn hij ervan heeft en wat je ook probeert, z’n huid blijft rood en schilferig met nare korsten. Je wordt er gek van dat je hem niet helpen kunt.
 • Knuffel je niet meer met ‘m omdat hij daar te onrustig voor is en jij het eerlijk gezegd ook een beetje vies vindt?
  Knuffelen met je hond of je kat? Dat doe je bijna niet meer. De pijn en jeuk maakt hem onrustig, en zijn vacht stinkt en is vettig sinds hij zo’n last van jeuk heeft. Je vindt het gewoon een beetje vies om hem aan te halen.
 • Probeer je ‘m bij andere dieren uit de buurt te houden, als een soort paria, omdat je bang bent dat het besmettelijk is?
  Je probeert hem voor de zekerheid maar uit de buurt van andere dieren te houden. Je wilt geen paria van hem maken maar je bent bang dat het besmettelijk is, dus hou je ‘m toch maar zo veel mogelijk van anderen weg.
 • Maak jij je ontzettend zorgen dat er misschien iets goed mis is met zijn gezondheid, omdat hij zich sinds hij huidklachten heeft, niet meer gedraagt als zichzelf? Omdat hij zo weinig energie heeft en dingen doet die niet bij zijn karakter passen?
  Sinds hij huidklachten heeft gedraagt hij zich niet meer als zichzelf. Hij heeft weinig energie en doet dingen die niet bij zijn karakter passen. Je maakt je daarom ontzettend zorgen dat er misschien iets goed mis is met zijn gezondheid.
 • Kom je niet meer verder met je dierenarts en wil deze alleen nog maar onderdrukkende medicijnen voorschrijven zoals Prednison of Apoquel? Ben je bang dat deze zware middelen, die uiteindelijk schadelijk zijn voor jouw dier, écht nog jouw enige optie zijn?
  Je dierenarts wil alleen nog maar onderdrukkende medicijnen voorschrijven zoals Prednison of Apoquel. Daar kom je ook niet echt verder meer mee. Ze zijn uiteindelijk schadelijk voor jouw dier, maar je bent bang dat dit écht nog jouw enige optie is.

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je dier geen jeuk meer heeft en zijn huid er weer mooi uitziet? Als hij weer rustig bij je in de kamer kan zijn zonder gebijt en gekrab? Knuffel je niet meer met ‘m omdat hij daar te onrustig voor is en jij het eerlijk gezegd ook een beetje vies vindt?
 • Je zijn als je weer gewoon met je dier kunt knuffelen? Dat hij (en je huis!) weer normaal ruikt, lekker bij je op schoot of op de bank komt zitten en jullie er allebei van genieten dat je weer lekker kunt aaien en knuffelen?
 • Hij gewoon weer vrij buiten zou kunnen lopen? Als je niet meer bang hoeft te zijn dat hij andere dieren tegen kan komen en dat die ook besmet kunnen raken, of zelfs dat hij jóuw andere dieren besmet?
 • Zijn vacht weer laat zien dat er niets mis is met zijn gezondheid? Je hond of kat gedraagt zich weer als zichzelf en je hebt je dier weer terug. Hij blaakt weer van de energie en hij heeft weer overal zin in.
 • Bezoekjes aan de dierenarts niet meer nodig zijn omdat de huid van je dier hersteld is? Zware middelen als Prednison of Apoquel zijn niet eens meer een optie.

Dat is mogelijk, echt!

Je kunt met je hond of kat het traject ‘je dier weer lekker in z’n vel’ volgen. Dat bestaat uit:

 • 3 uitgebreide haaranalyses
 • voer-analyse bij aanvang om te bepalen of het voer dat het dier krijgt, geschikt is en eventueel betere alternatieven aan te raden
 • 3 contactmomenten per telefoon direct na de haaranalyses om deze en de behandelplannen met je te bespreken
 • 3 contactmomenten per telefoon tussen de analyses door om je vragen te stellen en te bespreken hoe het gaat
 • 3 behandelplannen per mail, aangepast aan de vooruitgang die al gemaakt is
 • 3 documenten met een overzicht van diverse merken en soorten voer, dat wel of niet geschikt is voor jouw dier 
 • een document met allerlei tips en adviezen over o.a. voeding, snacks, gebitsverzorging, drinken, vaccineren, natuurlijke middelen tegen wormen, teken en vlooien en nog meer…

Je hoeft voor dit traject niet met je dier langs te komen. Zowel de analyses als ons contact werken uitstekend op afstand.

Aan het einde van het traject hebben we dit bereikt

 • De huid van je dier is weer mooi en de jeuk is verdwenen. Het krabben en bijten is verleden tijd.
 • Je kat of je hond zit weer mooi in zijn vacht. Heerlijk om hem weer aan te halen, zijn eigen geur te ruiken zonder die stank van een vieze huid. Hij heeft weer de rust om bij je te komen zitten en zijn vacht voelt weer zo zacht als vroeger als je hem aait.
 • Je dier ziet er niet meer uit alsof hij een besmettelijke ziekte heeft. Hij kan er weer van genieten om los buiten te lopen, geen enkel probleem als ‘ie andere dieren tegenkomt!
 • De huid van je dier ziet er weer goed uit en gedraagt hij zich weer als zichzelf. Hij heeft weer volop energie en heeft weer overal zin in. Je hebt je dier weer terug!
 • De vacht van je dier ziet er weer prima uit en kunnen Prednison of Apoquel definitief achter slot en grendel!

Dit traject is zorgvuldig samengesteld op basis van mijn ervaringen.

Het belooft nog beter resultaat in kortere tijd.

Je kunt nu meedoen met deze nieuwe trajectvorm en de investering is € 297,00 bij betaling in 1 keer. Het is ook mogelijk om dit in 3 termijnen te betalen van € 109,00 per termijn.
Deze prijs is exclusief de middelen die het behandelplan voor je hond of kat voorschrijft.

Zij hebben actie ondernomen en hoeven zich geen zorgen meer te maken over de gezondheid van hun dier

Rita Remmers-Hofman

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Erg onzeker
 • Onbetrouwbaar gedrag
 • Slecht eten

Onze Vizsla Sepp was erg onzeker en begon daardoor onbetrouwbaar gedrag te vertonen naar buitenstaanders. Ook de jachttraining was geen leuk ding meer voor hem en eten deed hij slecht.
Ik heb daarom contact opgenomen met Chantal en een afspraak gemaakt. Het onderzoek en de behandeling van Sepp heeft tot goede resultaten geleid. Chantal heeft tevens het advies gegeven om de voeding te veranderen.
Sepp zit weer beter in z’n vel, eet prima en doet het heel goed op de voeding. Alles gaat weer lekker.
De communicatie met Chantal was prima en ze heeft goede adviezen gegeven. Ik ben zeer tevreden over de resultaten en zal Chantal zeker aanbevelen waar nodig!

Denise Staal

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Extreme jeuk
 • Emotioneel instabiel (kan buiten ‘uit zijn plaat gaan’ van de kleinste dingen)

Bowie had last van extreme jeuk en van emotionele instabiliteit. Hij kon op straat om het kleinste afwijkende ding volledig uit zijn plaat gaan (andere hond, rare fiets, container op een plek waar nooit een container staat).
Na eerder al bij een andere praktijk Bowie te hebben laten meten met de Lecher-antenne en laten behandelen, kwam ik bij Chantal terecht. Dit omdat ik bij de vorige praktijk nogal vaak problemen had met de communicatie over afspraken.
Chantal is punctueel en goed bereikbaar, wat erg prettig is. Bovendien neemt zij rustig de tijd voor elk consult, wat voor Bowie erg prettig was.
Na de eerste behandeling zag ik al verbetering en dat bleek ook tijdens het tweede consult. Na een terugval, weer een meting laten doen en naast de juiste middeltjes van Chantal ook de voeding aangepast. Chantal merkte namelijk dat Bowie het voer dat we gaven niet verdroeg.
Bowie is nu een stabiele hond zonder jeuk. Hij kan de wereld nu veel beter zelf aan en heeft amper nog uitspattingen.
Chantal legt alles op een prettige en duidelijke manier uit. Ondanks dat het voor sommige mensen misschien wat zweverig lijkt, weet Chantal dat gevoel snel weg te nemen.
Ik zou haar zeker aanbevelen als uw dierenarts geen raad weet, of meteen heftige pillen voorschrijft.
Chantal namens Bowie bedankt voor de goede zorgen!

Mario Broeders

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Likt pootje steeds kapot
 • Erg veel last van jeuk
 • Verlatingsangst
 • Opdringerig
 • Eten van kussens, kleden en handdoeken
 • Hondenpoep eten

Mijn hond Chicco likte zijn pols steeds kapot en de wond wilde maar niet genezen. Ook had hij heel erge jeuk en een soort van verlatingsangst, waardoor hij heel erg opdringerig was. Hij stond gelijk op zodra ik maar even bewoog. Hij maakte kussens, kleden en handdoeken in zijn mand kapot en at er grote stukken van op. Ook vond hij het erg lekker om hondenpoep van andere honden te eten, het liefst bevroren.
De consulten werden door mij en Chicco als fijn ervaren. Ook de communicatie met Chantal ging goed. Als er iets was, kon ik haar appen of bellen en zij dacht heel erg met mij mee.
Het eten van hondenpoep wil hij nog wel eens proberen, maar doet dat veel minder dan voor de behandeling. Het opdringerige gedrag was al snel voorbij, maar het genezen van de wond op zijn poot heeft een aantal maanden geduurd. Hiervoor was een langere behandeling nodig, maar uiteindelijk hebben we wel een goed resultaat bereikt. Zijn poot is helemaal genezen en is er niks meer van te zien!
Het meest waardevol vond ik het medeleven van Chantal en het zoeken naar oplossingen. Chantal is een goede therapeut met kennis van zaken. Die kennis heeft mij weer een gezonde hond terug gegeven.
Ik zou Chantal zeker aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen, gezien de positieve behandelingen en ervaringen die ik met haar heb. Chantal staat altijd voor je klaar en weet meestal wel een oplossing voor problemen met je dier.

Nicole Speck, Eigenaresse HondenSportCentrum Nicole

Gezondheidsklachten van haar hond(en):

 • Voedselallergie
 • Contactallergie
 • Onzeker
 • Bang voor harde geluiden
 • Stress

Ik heb contact opgenomen met Chantal omdat ik allebei mijn honden een keer goed in beeld wilde hebben. Jaimey had wat ondersteuning nodig i.v.m. een voedings- en contactallergie en hij is af en toe onzeker en angstig voor harde geluiden. Mijn Thymo heeft een lastig verleden gehad, waardoor hij soms last heeft van stress. Verder heeft ook hij last van voeding gerelateerde allergische reacties in zijn maag en darmen.

Het is fijn om te zien dat Chantal de tijd neemt voor mijn honden, zodat ze zich goed kunnen laten lezen. Het thuis behandelen in hun eigen omgeving vind ik een absoluut voordeel. Chantal communiceert duidelijk wat ze meet waardoor je direct een goed beeld krijgt van de gezondheid van je huisdier.

Door de behandeling heeft Jaimey bijna geen jeuk meer en als deze wel weer opspeelt, is deze weer snel onder controle met de natuurlijke tabletten/druppels. Thymo is eindelijk na jaren tobben met zijn maag en darmen onder controle en het allerbelangrijkste is dat ik geen Prednison meer nodig heb om hem van zijn buikpijn af te helpen.

Chantal neemt de tijd voor mijn honden in hun eigen omgeving, zodat er rust ontstaat wat weer heel belangrijk is voor een helder beeld van de gezondheid van de hond. Ook communiceert ze duidelijk tijdens de behandeling, waardoor je als eigenaar meteen een duidelijk beeld krijgt.

Ik kan haar bij andere mensen aanbevelen, omdat ze door haar manier van werken op maat kan behandelen, waardoor je honden minder belast worden. Ik vind het dan ook prettig om minimaal één keer per jaar mijn honden gewoon ter controle door te laten meten, zeker op het mentale vlak een aanrader.

Mathilde van Oerle

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Angstig
 • Chronische oorontsteking

Ongeveer 4,5 jaar geleden hebben Mila en ik elkaar gevonden. Ze was een bange, zwaar getraumatiseerde hond, maar ik viel voor haar. In de hondenopvang in Belgie werd ons verzekerd dat Mila een kerngezonde hond was, maar niets was minder waar……behalve haar angsten bleek ze ook een ernstig ontstoken oor te hebben, waar ik de pus zo uit kon duwen. Het begin van een lange weg naar de dierenarts was begonnen.
Minstens 3 jaar lang heb ik Mila van de ene naar de andere dierenarts en specialist gesleept. En 3 jaar lang is er geen verbetering opgetreden in haar oor. Wekelijkse schoonmaakbeurten, zelfs onder narcose, kweeks, verschillende antibioticakuren, het mocht niet baten. De artsen gaven het op.
Toen ben ik via via terechtgekomen bij Chantal. Zij heeft Mila bekeken, onderzocht en behandeld met o.a. Bach bloesems en homeopatische middelen. Ook dat was een lange weg, maar langzaam maar zeker zag ik mijn hond veranderen in een wat zelfbewustere, levendigere hond.
Op aanraden van Chantal ben ik Mila vers vlees gaan geven i.p.v. brokken en na ongeveer een maand of negen gebeurde het altijd zo gehoopte…… Mila’s oor bleek plotseling niet meer ontstoken te zijn, geen pus meer en geen ondraaglijke stank meer. Mijn beestje is genezen en het doet haar zoveel goed.
Dank je wel Chantal voor je liefdevolle steun, geduld en kundigheid.

Jessica Rits

Gezondheidsklachten van haar kat:

 • Blaasproblemen
 • Binnen plassen
 • Blaassteentje

Chantal is er echt voor je (huis)dier en voor jou als ‘baasje’. Je merkt duidelijk dat ze vanuit haar hart werkt.
Chantal heeft me enorm goed geholpen met July. Kitten July had vanaf een week of 8 al blaasproblemen. Ze bleek een blaassteentje te hebben (op zo’n jonge leeftijd zeer uitzonderlijk).
Conclusie van de dierenarts was uiteindelijk; opereren (na een periode van pijnstillers, antibiotica en urinemetingen via de dierenarts).
Chantal stelde medicijnen voor op ‘natuurlijke’ basis in combinatie met vers vlees voeding van Carnibest. Drie maanden heb ik July 2x per dag een pilletje gegeven. Half december (July was toen 7 maanden) bleek op de echo van de dierenarts dat het blaassteentje volledig was verdwenen.
July hoeft niet onder het mes en ik hoef ook niet meer te dweilen voor plasjes in huis. Ik ben superblij!

Veelgestelde vragen

Ik betaal nu al zoveel aan de dierenarts, blijf ik met hoge kosten zitten?

Je hebt waarschijnlijk al veel geld uitgegeven aan oplossingen die niet werkten. Ik krijg wel eens te horen van eigenaren dat ze al een paar duizend euro verder zijn, echter zonder resultaat. Ik denk dan altijd ‘jammer dat je niet eerder bij mij terecht bent gekomen, dat had je een hoop geld gescheeld’.

De kosten van de medicatie die je dier nu krijgt (en wellicht amper of niet werken) zijn niet mals. Wat kost je dit, ruim € 100,- per maand? En dan hebben we het nog niet eens over wat je kwijt bent aan de dierenarts consulten…

En nu kost het je nog eens € 297,- voor mijn traject, plus de kosten van de natuurlijke middelen. Dat lijkt misschien een duur grapje, maar de kosten van de dierenarts zullen afnemen en wellicht zelfs tot € 0,-. Die hoef je namelijk niet meer, of amper nog te zien. Ook is het mijn streven om de reguliere (dure) medicatie af te bouwen, zodat je hier uiteindelijk mee te kunnen stoppen.

Sommige eigenaren stoppen gelijk al met deze medicatie zodra ze met mijn traject starten, maar in een aantal gevallen adviseer ik om hier nog wel tijdelijk mee door te blijven gaan (als een dier bijvoorbeeld geen of minder jeuk heeft met deze medicatie). Het duurt namelijk vaak wat langer voordat je een resultaat ziet bij natuurlijke middelen, of de klachten kunnen in het begin tijdelijk verergeren voordat ze verminderen.

Als je dier uiteindelijk klachtenvrij is, is ook een behandeling met natuurlijke middelen niet meer nodig en heb je zelfs helemaal geen kosten meer. Onder de streep zul je hoogstwaarschijnlijk met mijn traject en behandelingen goedkoper uit zijn, dan dat je zo blijft aanmodderen. De keus is aan jou.

Gaat dit wél werken?

Ik snap dat je waarschijnlijk al zoveel geld hebt besteed aan oplossingen die niet werkten en je jezelf afvraagt of dit wél gaat werken. Ik zal heel eerlijk zijn: die garantie kan ik je helaas niet geven. Maar dat kan een dierenarts ook niet.

Ik kan je wel uit ervaring zeggen dat de meeste patiënten geheel of gedeeltelijk klachtenvrij zijn, of in ieder geval op de goede weg zijn (het oplossen van huidproblemen duurt meestel erg lang namelijk). De kans dat mijn behandeling wél gaat werken is dus heel groot.

Ik krijg ook regelmatig klanten waarvan hun dier is uitbehandeld bij hun dierenarts (die weet het dan ook niet meer), of waar ze niet verder mee komen (hun dierenarts wil alleen nog maar Prednison of Apoquel voorschrijven). Mij lukt het dan vaak wel om hun dier te helpen.

Moet mijn dier levenslang de natuurlijke middelen krijgen, of is het een kuur?

In de meeste gevallen gaat het om één of een paar kuren. Na elke haaranalyse stel ik een behandelplan op aan de hand van de middelen die naar boven zijn gekomen tijdens de meting. De middelen in dit behandelplan geef je gedurende een bepaalde periode aan je dier. Van deze middelen heb ik namelijk doorgemeten hoe lang ze toegediend moeten worden en wat de juiste doseringen zijn. Een kuur van een middel duurt gemiddeld 6 weken.

Bij chronische aandoeningen die nooit verholpen kunnen worden is het echter raadzaam om een bepaald middel levenslang te geven. Denk bijvoorbeeld aan chronisch nierfalen: wat kapot is blijft kapot en kan nooit meer gerepareerd worden. Je kunt echter wel met een natuurlijk middel de nieren blijven ondersteunen. 

Hoe snel kan ik een resultaat verwachten?

De eerste resultaten zijn meestal na een paar weken al te zien. Soms gaat dit sneller en soms duurt het wat langer. Elk dier is namelijk anders en herstelt dus anders.

Over het algemeen zie je bij jongere dieren sneller resultaat dan bij oudere dieren. Dit hoeft echter net altijd zo te zijn. Zo had ik een tijdje geleden een oude hond in behandeling (hij zat helemaal onder de korsten en had niet heel veel vacht meer over), die na één week al met gigantische sprongen vooruit ging en een paar weken later grotendeels weer een mooie vacht had. Het is dus altijd even afwachten hoe snel je een resultaat gaat zien.

Het daadwerkelijk oplossen van huidproblemen duurt meestel erg lang. Veel huidproblemen ontstaan door problemen aan de binnenkant van het lichaam. Vaak worden deze veroorzaakt door spijsverteringsproblemen. De huid is echter het laatste orgaan waaraan je ziet dat er aan de binnenkant iets niet goed is, maar ook het laatste orgaan waaraan je ziet dat het aan de binnenkant weer goed is. En dit herstel kan soms erg lang duren, darmen hebben bijvoorbeeld  minimaal 6 weken nodig om te herstellen.

Ik zeg daarom altijd duidelijk tegen eigenaren dat ze een lange adem nodig hebben en dat het niet in een paar weken opgelost is. Vaak niet eens in een paar maanden. 

Wat houdt een haaranalyse in en wat meet je dan?

Met een haaranalyse meet ik welke producten jouw dier specifiek nodig heeft, of waar hij baat bij heeft om van zijn klachten af te komen. Dit doe ik met behulp van een plukje haar van jouw hond of kat. Deze meet ik met een biotensor door. In de haren van jouw dier zit namelijk alle informatie die nodig is om te achterhalen of jouw dier ergens een ondersteuning nodig heeft. Deze ondersteuning kan ervoor zorgen dat jouw dier van zijn klachten af komt. 

Ik meet hiermee niet door of jouw dier een specifieke ziekte heeft, of waar jouw dier specifiek allergisch voor is (dit laatste is eigenlijk niet eens zo spannend om te weten, alles draait hier namelijk om het immuunsysteem. Het doel is om uit te zoeken hoe we deze weer gezond kunnen krijgen, zodat zijn immuunsysteem weer normaal gaat functioneren. Niet om te weten waar deze overdreven op reageert, want dat lost het probleem niet op).

Met de middelen die tijdens de haaranalyse naar boven zijn gekomen kan ik je bijvoorbeeld wél vertellen welke organen een ondersteuning nodig hebben. Vaak wordt het dan ook duidelijk waar de oorzaak van de klachten ligt. Huidproblemen komen bijvoorbeeld vaak vanuit de darmen. Je weet nu dus wat er aangepakt moet worden en welke middelen jouw dier daarbij gaan helpen. Ook vertel ik je wat de juiste doseringen zijn voor jouw dier en hoe lang je het moet geven. 

Ik meet ook welke voeding het meest geschikt is voor jouw hond of kat. Goede voeding is namelijk dé basis van een goede gezondheid. 

De haaranalyse doe ik thuis, je dier merkt hier dus niks van. Je hoeft hiervoor dus niet langs te komen met jouw dier, voor veel dieren wel zo prettig. 

Voor het verzamelen van een plukje haar van jouw dier ga je als volgt te werk:

 • Knip een pluk haar op een plek van het lichaam waar je niet net uitgebreid aan hebt gezeten.
 • Raak de pluk haar ook niet aan tijdens of na het knippen.
 • Laat de haren tijdens het knippen in een schoon bakje/glas vallen en leg ze op een stuk aluminiumfolie, op de matte kant.
 • Vouw het stuk aluminiumfolie netjes op en stop het in een enveloppe. Zet hierop jouw naam en die van je dier, zodat ik weet van wie de haren zijn. Stuur deze naar mijn adres: Kapittelstraat 20, 5126 HB Gilze.
Met welke producten werk je?

Ik werk voornamelijk met de volgende producten en merken:

 • Heel
 • Reico Vital-Systeme
 • Phytonics
 • Puur Natuur
 • De Groene Os
 • Vitals
 • Energetica Natura
 • Biotics Research
 • Bio-Ron
 • Dr. Schussler Celzouten
 • Bach Bloesem Remedies
 • Etherische oliën
 • Cholodin
 • Doils & Catoils
 • Vetramil
 • Huisdierendokter

Aan welke middelen jouw hond of kat specifiek behoefte of baat bij heeft, meet ik thuis door met een haaranalyse.