06 - 52 14 44 75 info@chanimal.nl
Home » Blog » Hond » Huidproblemen » Is een koptelefoon dan de oplossing? | Chanimal
meer last van vuurwerk door jeuk

Is een koptelefoon dan de oplossing? | Chanimal

door | 31 dec, 2021 | Hond, Huidproblemen

Net op het moment dat ze haar voordeur opent, om met haar hond een rondje te gaan lopen, hoort ze een oorverdovend geknal. Net om de hoek staan een paar jongeren vuurwerk af te steken. Bruno was er zo van geschrokken dat hij zich had losgerukt en een paar seconden later met de staart tussen zijn poten onder de tafel zat te bibberen van angst. Daar heeft hij zeker een half uur gezeten, voordat hij weer onder de tafel vandaan durfde te komen. Wat ze ook deed, hij wilde er niet onder vandaan komen.

Vroeger reageerde hij niet zo heftig op vuurwerk

Niet dat hij er niet bang voor was, maar normaal gesproken ging hij er bij het horen van een knal niet in blinde paniek vandoor. Hij bleef dan even stilstaan, maar herstelde altijd weer heel snel. Vuurwerk is dan ook nooit echt een probleem geweest.

Dit jaar kan hij dit er écht niet bij hebben

Hij heeft sinds een paar maanden de hele dag last van jeuk en krabt zichzelf tot bloedens toe open. Zijn vacht voelt vettig aan en op sommige plekken is zijn huid vuurrood. Hij heeft er zoveel last van dat hij inmiddels aan zijn taks van zijn incasseringsvermogen zit. Nu krijgt hij naast de irritante prikkels uit zijn eigen lijf, ook nog die knallende ellende die van buiten komt voor zijn kiezen! ‘Ik vind het zo zielig voor hem, maar het geeft mij ook ontzettend veel stress, omdat ik hem maar niet kan helpen. Ik heb al van alles geprobeerd, medicijnen van de dierenarts, ander voer, zalfjes, shampoos, maar niks wil echt helpen. Ik ben inmiddels de wanhoop nabij.’

Dit hoor ik vaker en het raakt me altijd

Ik weet dat jeuk erger is dan pijn, dat je liever de pijn voelt van het openkrabben van korstjes dan dat je die irritante jeuk moet voelen. Maar als jouw hond al maanden jeuk heeft, dan snap je ook dat zijn emmer op een gegeven moment gaat overlopen. Al maanden heeft hij de hele dag door last van explosies van jeuk, nu komen er ook nog eens de hele dag door die ellendige explosies van al dat vuurwerk bovenop.

Is een koptelefoon dan de oplossing?

Nee, helaas niet. Het geknal van het vuurwerk zal hij minder goed horen, maar zijn jeuk zal er niet minder door worden. Een koptelefoon is dan niet de oplossing, maar ik weet wat wél. Hoe zou het voor je zijn als hij volgend jaar met oud en nieuw al een tijdje geen last meer heeft van die irritante jeuk? En hoe hou het voor je zijn als hij hierdoor ook weer beter is opgewassen tegen het geknal van het vuurwerk?

Het is namelijk mogelijk

Ik heb al een heel aantal mensen geholpen door die honden zó te behandelen dat het probleem over was. En als we nú beginnen, heeft Bruno volgend jaar met oud en nieuw al een tijdje geen last meer van die irritante jeuk en ziet zijn huid er weer heel en gezond uit. Hij voelt weer lekker zacht aan en zijn huid is weer mooi lichtroze.

Wil je nu de stap zetten om iets anders aan zijn huidproblemen te doen?

Voor jou, maar vooral ook voor jouw hond? Klik dan op de oranje knop hieronder ‘Ja, ik wil een GRATIS Huidconsult’ en reserveer direct jouw plek in mijn agenda. Het is een GRATIS telefonisch consult van ongeveer 30 minuten. Hierin vertel ik jou wat je kunt doen, zodat hij volgend jaar met oud en nieuw al een tijdje geen last meer heeft van jeuk. Hierdoor is hij minder angstig voor het knallen van het vuurwerk.

Over Chantal

Mijn naam is Chantal Gielen. Ik ben Natuurgeneeskundig Diertherapeut en heb sinds de start van mijn praktijk in 2015 al heel veel dieren geholpen.

Volg en like mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

De impact van de huidproblemen van je hond op jouw kerstdiner | Chanimal

De impact van de huidproblemen van je hond op jouw kerstdiner | Chanimal

De huidproblemen van jouw hond hebben zelfs een impact op jouw kerstdiner. Je kunt hem niet meenemen, maar je durft ook niemand bij jou thuis uit te nodigen. Je voelt je erg ongemakkelijk over wat andere mensen kunnen denken over jouw hond die zich continue zit te krabben tijdens het diner. Maar als we nú beginnen, dan hoef jij je daar volgend jaar met kerst geen zorgen meer over te maken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin