Heeft je paard problemen met zijn/haar gezondheid? 

Heb je al van alles geprobeerd?

Dan kan ik veel voor jou en je paard betekenen:

N

Je paard wordt weer gezond(er) en komt beter in zijn/haar vel te zitten

N

Ik kom bij je paard op stal voor het consult

N

Ik meet precies door welke producten wél het gewenste effect kunnen hebben bij jouw paard

N

Je hoeft dus niet meer onnodig geld uit te geven aan producten die niet of niet goed genoeg werken

N

Je paard krijgt niet meer steeds terugkerende klachten

Wil je graag even met mij sparren over de gezondheid van jouw paard?
Of ben je benieuwd wat ik voor hem of haar kan betekenen?
Klik dan op onderstaande oranje knop voor een gratis Quick scan

u

Heeft je paard huidproblemen zoals eczeem, jeuk of mok?

Heeft je paard last van zomereczeem (staart- en maneneczeem)? Heeft je paard last van bulten, mok of komt hij of zij niet goed door zijn of haar vacht?

u

Hoest je paard, of heeft je paard last van zijn of haar luchtwegen?

Hoest je paard? Heeft je paard last van neusuitvloeiing of luchtwegproblemen, zoals dampigheid, bronchitis of astma?

u

Heeft je paard wormen of spijsverteringsproblemen?

Heeft je paard regelmatig wormen of andere parasieten? Reageert je paard gevoelig bij het aansingelen? Heeft hij of zij diarree of veel zand in de mest?

u

Loopt je paard stram of niet meer soepel?

Is je paard niet vooruit te branden? Doet hij of zij niet wat je van hem of haar vraagt? Loopt je paard niet lekker in stap, draf of galop? Heeft je paard last van slechte hoeven, stalbenen of is hij of zij hoefbevangen (geweest)?

u

Of heeft je paard andere klachten die maar niet opgelost worden?

Heeft je paard ander klachten die niet opgelost kunnen worden door de dierenarts? Of wil je dat er een keer iemand anders naar je paard kijkt?

“Kortom: ik wilde meer kunnen doen voor dieren…”

Van dierenvriend naar Natuurgeneeskundig Diertherapeut!

Van kinds af aan ben ik al een enorme dierenvriend. Zelfs dode dieren die ik als kind vond kregen een plechtige begrafenis. Ik ben opgegroeid met altijd dieren om me heen, waaronder honden en katten.

Ik heb altijd al een zwak voor dieren gehad en een sterke behoefte om ze te helpen. Met een grote omweg heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om mijn hart te volgen en heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt.

Als eerste heb ik de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente afgerond, maar hiermee kon ik dieren maar tot op een bepaalde hoogte helpen. Ook wilde ik dieren zelfstandig kunnen helpen.

Kortom: Ik wilde meer kunnen doen voor dieren…

Een vriendin attendeerde mij op de opleiding tot Natuurgeneeskundig Diertherapeut. Achteraf gezien is dit precies wat ik als kind altijd al had willen worden als ik later groot was. In 2014 heb ik de opleiding afgerond.

Vanaf dat moment heb ik er mijn levensmissie van gemaakt om zoveel mogelijk dieren te helpen!”

Ik heb al meer dan 100 dieren en hun eigenaren geholpen!

Om dieren steeds beter te kunnen helpen blijf ik mij steeds meer ontwikkelen.

Ik heb een cursus gevolgd om te kunnen werken met de Lecher-antenne. Hiermee kan exact worden bepaald wat de fysieke toestand van een orgaan of weefsel is. Ook kan ik met de Lecher-antenne meten welke middelen het beste gegeven kunnen worden om  jouw paard weer zo gezond mogelijk te krijgen. Inmiddels heb ik al meer dan 100 dieren geholpen met de Lecher-antenne.

Daarnaast heb ik ook cursussen gevolgd om te kunnen werken met de Biotensor en de Bioresonantie. Beiden zijn instrumenten die mij helpen om tot de kern van het probleem te komen. Met de biotensor kan ik tevens doormeten aan welke natuurlijke producten je paard specifiek behoefte heeft. Hierdoor weet je welke middelen wél het gewenste effect kunnen hebben en dat is ook gunstig voor jouw portemonnee!

Ook volg ik verschillende bijscholingen en workshops, om mijn kennis te vergroten en up to date te houden.

Helemaal mijn ding dus, paarden en hun eigenaren helpen!

Ervaringen van mijn klanten

Gezondheidsklachten van haar paard:

 • Rugletsel
 • Zit niet lekker in zijn vel
 • Beweegt niet soepel
 • Erg gevoelig voor wormen 

Mijn paard Winitoe heeft na een trailerongeluk rug letsel opgelopen, doordat hij vast had gezeten onder de achterste balk van de trailer. De dierenarts had vastgesteld dat hij op twee plaatsen op zijn rug traumaletsel had, maar hij had gelukkig geen ernstige beschadigingen. Na wat dagen pijnstilling kon de dierenarts verder niets doen voor ons en raadde een behandeling bij osteopaat Sophie Zwager aan. Van Sophie Zwager kreeg ik het advies om ook met Chantal samen dit traject in te gaan.

Tijdens het consult vertelde Chantal wat ze tegen kwam en gaf ze goed en duidelijk uitleg. Dat waren ook precies de dingen die ik ook gesignaleerd had bij Winitoe, dus dat gaf mij veel vertrouwen in haar kennis en kunde. Ik kreeg ook antwoord op al mijn vragen en dat vond ik ook echt heel fijn.

Winitoe was heel erg ontspannen tijdens de behandeling, wat ik ook een heel goed teken vond. Ik ben erg tevreden over de behandelingen en het verloop ervan.

Chantal is een half jaar lang elke maand langsgekomen voor een consult en er zijn veel gezondheidszaken aan het licht gekomen. Winitoe is heel grondig, goed en nauwkeurig behandeld en dat wilde ik ook. Ik ben dan ook zeer tevreden.

Chantal is een lieve en aardige vrouw, die heel prettig en goed communiceert. Ze is duidelijk, heel grondig en neemt alle tijd waardoor je het gevoel krijgt dat je echt gehoord, gezien en serieus genomen wordt. Ze is er echt voor je dier. Ze wil het beste voor je dier en wil hem echt helpen.

Ze is heel zorgvuldig en heeft Winitoe weer helemaal op de rit geholpen. Hij zit weer zo goed in zijn vel, is happy en beweegt weer soepel en goed. Zijn complete gezondheid en gesteldheid is verbeterd.

Mijn rijinstructrice geeft ook aan dat zijn beweeglijkheid, souplesse en zijn hele fysiek is verbeterd. Ik ben erg tevreden over de behandelingen van Chantal. Ik ben zo blij dat Winitoe weer zo goed in zijn vel zit en dat hij fysiek en mentaal weer helemaal fit is.

Ik raad Chantal dan ook echt aan bij andere mensen, want jouw dier is echt in goede handen bij haar. Ze is zeer kundig en goed in haar vak. Je krijgt echt persoonlijke aandacht bij haar en ze gaat helemaal voor het welzijn van jouw dier. Ik ervaar die betrokkenheid als zeer prettig en wenselijk, omdat je dier je zo dierbaar is.

Alexandra Bracke-van Unen

Life-coach en paardencoaching, Veerkracht Coaching

Gezondheidsklachten van haar paarden:

 • Enorm schrikachtig
 • Kon op elk moment ‘ontploffen’
 • Geen relaxte bosritten meer mogelijk
 • Staart- en maneneczeem
 • Hormonale disbalans
 • Problemen met haar bekken
 • Regelmatig bokken

Al 4 jaar lang was ik bezig om mijn paard, na het krijgen van een veulen, weer op de been te krijgen. Relaxte bosritten met een bomproef paard hadden plaatsgemaakt voor een paard dat echt ieder moment kon ontploffen en erg schrikachtig was. Tevens had ze last van zomereczeem, van haar hormonen en haar bekken.

We hadden van alles geprobeerd, van ander voer tot nieuw zadel, van manuele therapie i.c.m. acupunctuur tot bloedonderzoek etc, etc. Het ging allemaal wel wat beter maar ik had nog steeds mijn oude paardje niet terug.

Ik ben toen via via in contact gekomen met een natuurgeneeskundige die je paard kon uitmeten en met een osteopaat. Tijdens deze uitmeting bleek ze een infectie te hebben van waarschijnlijk een dazen steek. Tevens bleek er een oud trauma te zitten dat mijn paard nog niet verwerkt had. We zijn ermee aan de slag gegaan en je zag haar binnen enkele maanden helemaal veranderen, we waren dus op de goede weg. Helaas verliep de communicatie met deze natuurkundige niet geheel soepel en soms leek het of ze er te snel doorheen wilde.

Via een bekende ben ik toen op Chantal gewezen en wat ben ik daar nog steeds ontzettend blij mee. Chantal neemt de tijd voor je paard, maar ook voor jou. Ze denkt mee en zoekt uit. Je kunt haar altijd appen en ze neemt ook zelf contact op om te vragen hoe het gaat. Ze is echt ontzettend begaan met jouw dier.

Inmiddels heb ik mijn oude paardje weer helemaal terug. Zelfs haar zomereczeem is voor vrijwel 2/3 verdwenen en hier gaan we nog verder aan werken.

Ook laten we het veulen, dat inmiddels 5 jaar is, door Chantal behandelen en ook die is er ontzettend op voorruit gegaan (hij wilde nogal eens bokken).

Al bij al kan ik iedereen Chantal aanbevelen. Zij gaat echt op zoek naar de oorzaak van de symptomen i.p.v. de symptomen te bestrijden waardoor er niets opgelost wordt.

Dank je wel Chantal, namens mij maar ook namens Painted Beauty en Mr. Legend Sugarpep.

Angela Duykers

Eigenaresse Nagelstudio, NailLash Creations

N

Al ruim 4 jaar ervaring

N

96% van de klachten verminderd of opgelost

N

30+ soorten problemen opgelost

N

100+ dieren en hun eigenaren geholpen op locatie

Veelgestelde vragen

Kun jij mijn paard helpen?

De kans dat ik jouw paard kan helpen is heel groot, in de meeste gevallen is dat namelijk het geval.

Ik krijg ook regelmatig klanten waarvan hun paard is uitbehandeld bij de dierenarts, of waarmee ze niet verder komen bij de dierenarts.

Maar als jouw paard acuut hulp nodig heeft omdat hij in levensgevaar is of geopereerd moet worden, dan verwijs ik je altijd direct door naar je dierenarts.

Wil je graag weten of ik de juiste persoon ben die jouw paard kan helpen, of dat je misschien beter naar een andere specialist kunt gaan? Dan mag je altijd even vrijblijvend contact met mij opnemen en dan zal ik je een eerlijk advies geven.

Voor welke klachten kan ik bij jou terecht?

Je kunt met de meeste klachten waarvoor je naar een dierenarts zou gaan ook bij mij terecht. De behandeling is dan op een natuurlijke manier en niet met bijvoorbeeld antibiotica of Prednison.

Voorbeelden van klachten waarvoor je bij mij terecht kunt zijn bijvoorbeeld:

 • Huidproblemen, zoals jeuk, huiduitslag, kale plekken enz.
 • Allergieën, zoals zomereczeem
 • Spijsverteringsproblemen, zoals diarree, te harde ontlasting, ontsteking in de darmen enz.
 • Bewegingsproblemen, zoals kreupel lopen, pijn, ontstekingen enz.
 • Chronische klachten, zoals chronische luchtwegklachten, artrose enz.
 • Steeds terugkerende klachten
 • Luchtwegproblemen, zoals neusuitvloeiing, hoesten enz.
 • Gedragsproblemen, zoals angsten, nervositeit, agressie enz.

Ik krijg ook regelmatig klanten waarvan het paard is uitbehandeld bij de dierenarts, of waarmee ze niet verder komen bij de dierenarts.

Wil je graag weten of ik de juiste persoon ben die jouw paard kan helpen, of dat je misschien beter naar een andere specialist kunt gaan? Dan mag je altijd even vrijblijvend contact met mij opnemen en dan zal ik je een eerlijk advies geven.

Kom je op stal voor het consult?

Jazeker! Ik heb geen praktijkruimte dus je hoeft jouw paard niet naar mij toe te brengen. Dit is erg prettig voor jouw paard, omdat dit geen extra stress voor hem of haar oplevert. Voor jou is het ook fijn, want je hoeft je paard niet te vervoeren.

Hoe ziet een consult er uit?

Van tevoren krijg je een vragenlijst van mij toegestuurd via de mail, dit is het intakeformulier. Hierin stel ik een aantal vragen waar je van te voren alvast over na kunt denken. Aan de hand van het ingevulde intakeformulier bereid ik mij voor op het consult.

Ook doe ik in ieder geval een haaranalyse voorafgaande aan het eerste consult. Hiervoor heb ik een plukje haar van je paard nodig. Met de haaranalyse meet ik aan welke producten jouw paard specifiek behoefte heeft. Ik meet ook door welke voeding het meest geschikt is voor jouw paard. Deze haaranalyse doe ik thuis.

Tijdens het consult bij jouw paard op stal meet ik jouw paard door met een Lecher-antenne. De producten die ik tijdens de haaranalyse heb doorgemeten komen dan ook aan bod. Hierdoor kan ik precies meten welke producten het beste zijn voor de klachten van jouw paard.

De producten en voeding die als beste uit de bus zijn gekomen vormen dan samen het behandelplan. Dit behandelplan is mijn advies, eventueel samen met een aantal maatregelen die jij kunt nemen.

Hoe lang duurt een consult?

Dit varieert tussen de 1,5 en 3 uur.

Het is o.a. afhankelijk van hoeveel aandachtspunten ik tegenkom tijdens het consult. Met aandachtspunten bedoel ik bijvoorbeeld zwakke nieren, een slecht immuunsysteem, zwakke darmen, onjuiste voeding, enz. Meet ik dus bij jouw paard veel aandachtspunten waar jouw paard ondersteuning bij nodig heeft, dan duurt het consult hierdoor al langer. Bij elk aandachtspunt ga ik namelijk op zoek naar de juiste middelen die jouw paard hier het beste bij kunnen helpen.

Wat kost een consult?

Een los consult kost €95,00. Neem je echter minimaal 2 consulten af, dan geef ik minimaal € 10,00 korting per consult.

Uit ervaring weet ik dat de klachten echter meestal niet zijn verdwenen na 1 consult. Gemiddeld heb ik 2 tot 4 consulten nodig om je paard weer gezond(er) te krijgen.

Daarom heb ik 3 pakketten samengesteld en geef ik €25,00 tot bijna €100,00 korting op de pakketten! De resultaten zijn zoveel beter wanneer je een van de pakketten doorloopt. Ik kan hierdoor namelijk goed zien waar er vooruitgang wordt geboekt, maar ook waar jouw paard eventueel nog een extra ondersteuning bij nodig heeft.

Ik heb echter gemerkt dat klanten het moeilijk vinden om een keuze te maken tussen de pakketten. Ik kreeg regelmatig vragen als ‘Welk pakket is nou beter voor mijn paard?’ of ‘Ik heb geen idee hoeveel consulten ik nodig heb, wat denk jij?’. Ik heb er daarom voor gekozen om de pakketten niet meer op mijn website te zetten, maar uitsluitend telefonisch toe te lichten. Ik kan jou op die manier, aan de hand van de klachten van jouw paard, het beste adviseren. 

Wil je weten welke pakketten ik heb en welke het beste is voor jouw paard? Dan mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Hoeveel consulten heb ik nodig voordat mijn paard weer gezond(er) is?

Uit ervaring weet ik dat de klachten helaas meestal niet zijn verdwenen na 1 consult.

Hoeveel consulten er nodig zijn is afhankelijk van de soort klachten van je paard, hoe lang je paard deze al heeft, hoe snel jouw paard in staat is om te herstellen en ook de leeftijd van jouw paard speelt een rol.

Gemiddeld help ik een paard in 2 tot 4 consulten.

Met welke producten werk je?

Ik werk voornamelijk met de volgende producten en merken:

 • Heel
 • Reico Vital-Systeme
 • Phytonics
 • Puur Natuur
 • De Groene Os
 • Vitals
 • Energetica Natura
 • Biotics Research
 • Bio-Ron
 • Dr. Schussler Celzouten
 • Bach Bloesem Remedies
 • Etherische oliën
 • Cholodin
 • Doils & Catoils
 • Vetramil

Aan welke middelen jouw paard specifiek behoefte heeft, meet ik van tevoren thuis door met een haaranalyse. Tijdens het consult bij jou thuis meet ik jouw paard door met een Lecher-antenne. De middelen die ik tijdens de haaranalyse had doorgemeten komen dan ook aan bod. Hierdoor kan ik precies meten welke middelen het beste zijn voor de klachten van jouw paard. 

Wat houdt een haaranalyse in en wat kost deze?

Met een haaranalyse meet ik met behulp van een biotensor en een plukje haar van jouw paard, aan welke producten jouw paard specifiek behoefte heeft. Ik meet bij de uitgebreide haaranalyse ook welke voeding het meest geschikt is voor jouw paard. Goede voeding is namelijk dé basis van een goede gezondheid. De haaranalyse doe ik thuis en hiermee krijg ik al een beeld van zijn of haar gezondheid.

Ik heb twee soorten haaranalyses, een korte en een uitgebreide.

Korte haaranalyse
Hierbij meet ik een beperkt aantal middelen door, om te kijken of jouw paard voor zijn of haar gezondheid behoefte heeft aan deze middelen. Ik meet dan ook wat de juiste doseringen zijn voor jouw paard, van de middelen waar jouw paard specifiek behoefte aan heeft.

Uitgebreide haaranalyse
Hierbij meet ik door aan welke middelen uit mijn gehele assortiment jouw paard specifiek behoefte heeft en de doseringen hiervan. Bij de uitgebreide haaranalyse meet ik ook door welke voeding het meest geschikt is voor jouw paard. De uitgebreide haaranalyse is dus grondiger en uitgebreider dan de korte haaranalyse en geeft een duidelijker beeld over de gezondheid van jouw paard. 

Wat kost een haaranalyse
Een korte haaranalyse kost €45,00 en een uitgebreide haaranalyse kost €75,00. In mijn pakketten heb ik ook 1 tot 3 haaranalyses verwerkt. Je krijgt in de pakketten dus ook korting op de haaranalyses.

Voor het verzamelen van een plukje haar van jouw paard ga je als volgt te werk:

 • Knip een pluk haar op een plek van het lichaam waar je niet net uitgebreid aan hebt gezeten (staart, manen, sokjes).
 • Raak de pluk haar ook niet aan tijdens of na het knippen.
 • Laat de haren tijdens het knippen in een schoon bakje vallen en leg ze op een stuk aluminiumfolie, op de matte kant.
 • Vouw het stuk aluminiumfolie op en stop het in een enveloppe. Zet hierop jouw naam en die van je paard, zodat ik weet van wie de haren zijn. Stuur deze naar mijn adres: Naardenstraat 3, 5045 MJ Tilburg.
Wat meet je met een Lecher-antenne en voelt mijn paard hier iets van?

De Lecher-antenne is een instrument waarmee exact kan worden bepaald wat de fysieke toestand van een orgaan of weefsel is. Ook kan de Lecher-antenne aantonen of bepaalde middelen effectief zijn bij bepaalde klachten van je paard.

Je paard merkt wel dat ik in zijn of haar energieveld iets aan het doen ben, maar ze vinden het niet vervelend en het doet geen pijn.

Ook jouw paard kan weer gezond(er) worden!

N

Geen jeuk, zomereczeem of mok meer en een gezonde vacht

Je paard is van die vervelende jeuk af en zit zijn of haar huid niet meer steeds kapot te schuren. De mok is als sneeuw voor de zon verdwenen en de vacht van je paard is weer gezond en glanzend.

N

Geen vervelende hoest meer, of je paard heeft minder last van chronische luchtwegklachten

Je paard hoeft niet meer te hoesten en zijn of haar luchtwegen zijn weer gezond. Chronische luchtwegklachten zijn onder controle waardoor je paard hier minder last van heeft.

N

Geen wormen of diarree meer maar mooie mestballen

Je paard heeft geen wormen of diarree meer. Hij of zij heeft mooie mestballen en geen last meer van zijn of haar maag, darmen of andere organen.

N

Weer plezier in het rijden en je paard beweegt weer soepel(er)

Je kunt weer genieten van jullie ritjes samen, want je merkt dat je paard er ook weer plezier in heeft en weer soepel(er) beweegt.

Ervaringen van mijn klanten

Gezondheidsklachten van haar hond(en):

 • Voedselallergie
 • Contactallergie
 • Onzeker
 • Bang voor harde geluiden
 • Stress

Ik heb contact opgenomen met Chantal omdat ik allebei mijn honden een keer goed in beeld wilde hebben. Jaimey had wat ondersteuning nodig i.v.m. een voedings- en contactallergie en hij is af en toe onzeker en angstig voor harde geluiden. Mijn Thymo heeft een lastig verleden gehad, waardoor hij soms last heeft van stress. Verder heeft ook hij last van voeding gerelateerde allergische reacties in zijn maag en darmen.

Het is fijn om te zien dat Chantal de tijd neemt voor mijn honden, zodat ze zich goed kunnen laten lezen. Het thuis behandelen in hun eigen omgeving vind ik een absoluut voordeel. Chantal communiceert duidelijk wat ze meet waardoor je direct een goed beeld krijgt van de gezondheid van je huisdier.

Door de behandeling heeft Jaimey bijna geen jeuk meer en als deze wel weer opspeelt, is deze weer snel onder controle met de natuurlijke tabletten/druppels. Thymo is eindelijk na jaren tobben met zijn maag en darmen onder controle en het allerbelangrijkste is dat ik geen prednison meer nodig heb om hem van zijn buikpijn af te helpen.

Chantal neemt de tijd voor mijn honden in hun eigen omgeving, zodat er rust ontstaat wat weer heel belangrijk is voor een helder beeld van de gezondheid van de hond. Ook communiceert ze duidelijk tijdens de behandeling, waardoor je als eigenaar meteen een duidelijk beeld krijgt.

Ik kan haar bij andere mensen aanbevelen, omdat ze door haar manier van werken op maat kan behandelen, waardoor je honden minder belast worden. Ik vind het dan ook prettig om minimaal één keer per jaar mijn honden gewoon ter controle door te laten meten, zeker op het mentale vlak een aanrader.

Nicole Speck

Eigenaresse Hondensportcentrum, HondenSportCentrum Nicole

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Angstig
 • Chronische oorontsteking

Ongeveer 4,5 jaar geleden hebben Mila en ik elkaar gevonden. Ze was een bange, zwaar getraumatiseerde hond, maar ik viel voor haar. In de hondenopvang in Belgie werd ons verzekerd dat Mila een kerngezonde hond was, maar niets was minder waar……behalve haar angsten bleek ze ook een ernstig ontstoken oor te hebben, waar ik de pus zo uit kon duwen. Het begin van een lange weg naar de dierenarts was begonnen.

Minstens 3 jaar lang heb ik Mila van de ene naar de andere dierenarts en specialist gesleept. En 3 jaar lang is er geen verbetering opgetreden in haar oor. Wekelijkse schoonmaakbeurten, zelfs onder narcose, kweeks, verschillende antibioticakuren, het mocht niet baten. De artsen gaven het op.

Toen ben ik via via terechtgekomen bij Chantal. Zij heeft Mila bekeken, onderzocht en behandeld met o.a. Bach bloesems en homeopatische middelen. Ook dat was een lange weg, maar langzaam maar zeker zag ik mijn hond veranderen in een wat zelfbewustere, levendigere hond.

Op aanraden van Chantal ben ik Mila vers vlees gaan geven i.p.v. brokken en na ongeveer een maand of negen gebeurde het altijd zo gehoopte…… Mila’s oor bleek plotseling niet meer ontstoken te zijn, geen pus meer en geen ondraaglijke stank meer. Mijn beestje is genezen en het doet haar zoveel goed.

Dank je wel Chantal voor je liefdevolle steun, geduld en kundigheid.

Mathilde van Oerle

Wil jij je paard weer gezond en lekker in zijn of haar vel krijgen?

Vraag dan een gratis Quick scan van 30 minuten aan!

Klik op onderstaande oranje knop voor de gratis Quick scan

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Ik ga heel grondig te werk om te kunnen achterhalen waar je paard specifiek behoefte aan heeft, zodat ik zijn of haar problemen zo goed mogelijk kan behandelen en deze zo goed mogelijk op kan lossen. Ik zal er dus alles aan doen om je paard op de beste manier te helpen.

Hiervoor heb ik wel jouw hulp nodig, ik kan het namelijk niet alleen. Ik hou zelf van een open en eerlijke communicatie en verwacht dat ook van jou. Zonder een open en eerlijke communicatie kan ik je paard simpelweg niet goed genoeg behandelen. Ik kan je paard alleen op de beste manier helpen als ik jouw medewerking hierbij krijg en je mij goed op de hoogte houdt van de stand van zaken gedurende de behandeling.

Mijn ervaring is dat ik de beste resultaten haal bij patiënten waarvan de eigenaren mijn adviezen en behandelplan goed opvolgen en mij goed op de hoogte houden. Ook hebben ze vaak geduld en doorzettingsvermogen nodig, omdat het zelfgenezend vermogen nou eenmaal tijd nodig heeft. Het is dus helaas niet zo van ‘je stopt er een pilletje in en het probleem is opgelost’. 

Om goede resultaten bij je paard te kunnen boeken heb ik dus je medewerking, een open en eerlijke communicatie, maar vaak ook je geduld nodig. Als je hiervoor open staat, dan kunnen wij een heel goed team vormen om je paard weer gezond en lekker in zijn of haar vel te krijgen!

Ervaringen van mijn klanten

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Extreme jeuk
 • Emotioneel instabiel (kan buiten ‘uit zijn plaat gaan’ van de kleinste dingen)

Bowie had last van extreme jeuk en van emotionele instabiliteit. Hij kon op straat om het kleinste afwijkende ding volledig uit zijn plaat gaan (andere hond, rare fiets, container op een plek waar nooit een container staat).

Na eerder al bij een andere praktijk Bowie te hebben laten meten met de Lecher-antenne en laten behandelen, kwam ik bij Chantal terecht. Dit omdat ik bij de vorige praktijk nogal vaak problemen had met de communicatie over afspraken.

Chantal is punctueel en goed bereikbaar, wat erg prettig is. Bovendien neemt zij rustig de tijd voor elk consult, wat voor Bowie erg prettig was.

Na de eerste behandeling zag ik al verbetering en dat bleek ook tijdens het tweede consult. Na een terugval, weer een meting laten doen en naast de juiste middeltjes van Chantal ook de voeding aangepast. Chantal merkte namelijk dat Bowie het voer dat we gaven niet verdroeg.

Bowie is nu een stabiele hond zonder jeuk. Hij kan de wereld nu veel beter zelf aan en heeft amper nog uitspattingen.

Chantal legt alles op een prettige en duidelijke manier uit. Ondanks dat het voor sommige mensen misschien wat zweverig lijkt, weet Chantal dat gevoel snel weg te nemen.

Ik zou haar zeker aanbevelen als uw dierenarts geen raad weet, of meteen heftige pillen voorschrijft.

Chantal namens Bowie bedankt voor de goede zorgen!

Denise Staal

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Likt pootje steeds kapot
 • Erg veel last van jeuk
 • Verlatingsangst
 • Opdringerig
 • Eten van kussens, kleden en handdoeken
 • Hondenpoep eten

Mijn hond Chicco likte zijn pols steeds kapot en de wond wilde maar niet genezen. Ook had hij heel erge jeuk en een soort van verlatingsangst, waardoor hij heel erg opdringerig was. Hij stond gelijk op zodra ik maar even bewoog. Hij maakte kussens, kleden en handdoeken in zijn mand kapot en at er grote stukken van op. Ook vond hij het erg lekker om hondenpoep van andere honden te eten, het liefst bevroren.

De consulten werden door mij en Chicco als fijn ervaren. Ook de communicatie met Chantal ging goed. Als er iets was, kon ik haar appen of bellen en zij dacht heel erg met mij mee.

Het eten van hondenpoep wil hij nog wel eens proberen, maar doet dat veel minder dan voor de behandeling. Het opdringerige gedrag was al snel voorbij, maar het genezen van de wond op zijn poot heeft een aantal maanden geduurd. Hiervoor was een langere behandeling nodig, maar uiteindelijk hebben we wel een goed resultaat bereikt. Zijn poot is helemaal genezen en is er niks meer van te zien!

Het meest waardevol vond ik het medeleven van Chantal en het zoeken naar oplossingen. Chantal is een goede therapeut met kennis van zaken. Die kennis heeft mij weer een gezonde hond terug gegeven.

Ik zou Chantal zeker aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen, gezien de positieve behandelingen en ervaringen die ik met haar heb. Chantal staat altijd voor je klaar en weet meestal wel een oplossing voor problemen met je dier.

Mario Broeders

Tarieven

Voor het consult van je paard kom ik op stal.

Uit ervaring weet ik dat de klachten helaas meestal niet zijn verdwenen na 1 consult. Gemiddeld help ik een paard in 2 tot 4 consulten. Een los consult kost €95,00. Hoeveel consulten er nodig zijn is afhankelijk van de soort klachten van je paard, hoe lang je paard deze al heeft, hoe snel jouw paard in staat is om te herstellen en soms speelt de leeftijd ook een rol.

Zoals ik al aangaf weet ik uit ervaring dat er meestal meerdere consulten nodig zijn om je paard weer gezond(er) te krijgen. Daarom heb ik 3 pakketten samengesteld en geef ik €25,00 tot bijna €100,00 korting op de pakketten! De resultaten zijn zoveel beter wanneer je een van de pakketten doorloopt. Ik kan hierdoor namelijk goed zien waar er vooruitgang wordt geboekt, maar ook waar jouw paard eventueel nog een extra ondersteuning bij nodig heeft.

Ik heb gemerkt dat klanten het moeilijk vinden om een keuze te maken tussen de pakketten. Ik kreeg regelmatig vragen als ‘Welk pakket is nou beter voor mijn dier?’ of ‘Ik heb geen idee hoeveel consulten ik nodig heb, wat denk jij?’. Ik heb er daarom voor gekozen om deze niet meer op mijn website te zetten, maar uitsluitend telefonisch toe te lichten. Ik kan jou op die manier, aan de hand van de klachten van jouw paard, het beste adviseren. Wil je weten welke pakketten ik heb en welke het beste is voor jouw paard? Plan dan hier gratis en vrijblijvend een Quick scan in (30 min). Ik neem op het gekozen moment dan telefonisch contact met jou op. Na het gesprek stuur ik jou een pdf bestand waarin je de informatie over de pakketten nog eens rustig kunt nalezen.

Naast consulten werk ik ook met haaranalyses. Voordat het eerste consult plaatsvindt, doe ik eerst een haaranalyse van een plukje haar van je paard. Bij een korte haaranalyse meet ik een beperkt aantal middelen door, om te kijken of jouw paard voor zijn of haar gezondheid behoefte heeft aan deze middelen. Bij deze meting meet ik alleen de meest voorkomende middelen door. Bij een uitgebreide haaranalyse meet ik door aan welke middelen uit mijn gehele assortiment jouw paard specifiek behoefte heeft. De uitgebreide haaranalyse is dus grondiger en uitgebreider dan de korte haaranalyse en geeft een duidelijker beeld over de gezondheid van jouw paard.

Gedurende het behandeltraject doe ik gemiddeld 1 tot 3 haaranalyses. Een korte haaranalyse kost €45,00 en een uitgebreide haaranalyse kost €75,00. In de 3 pakketten heb ik ook 1 tot 3 haaranalyses verwerkt. Je krijgt in de pakketten dus ook korting op de haaranalyses.
Wat een haaranalyse inhoudt kun je ook hierboven terugvinden onder het kopje ‘Veelgestelde vragen’ en klik vervolgens op de vraag ‘Wat houdt een haaranalyse in en hoe moet ik haren verzamelen?’.

De genoemde tarieven zijn exclusief middelen, reiskosten en eventuele parkeerkosten.

Betaling in 2 of 3 termijnen

Bij de pakketten is een betaling in 2 of 3 termijnen mogelijk. De eerste termijn dient na het eerste consult betaald te worden, de tweede termijn 1 maand later en de derde termijn 2 maanden later.
I.v.m. de extra administratiekosten geldt bij een betaling in 2 termijnen een toeslag van €5,00 en bij een betaling in 3 termijnen een toeslag van €10,00.

Reiskosten

De km-vergoeding bedraagt € 0,35 per km. Bij de berekening van de reiskosten wordt er uitgegaan van de retour reisafstand. Via Google Maps kun je het aantal kilometers inschatten. Ik ga in de meeste gevallen uit van de snelste route.

Neem volledig vrijblijvend contact met mij op voor extra informatie:

2 + 11 =

Wij doen geen gekke dingen met je gegevens. Je kunt de privacyverklaring lezen.

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
09:00 t/m 17:00

06 – 52 14 44 75
info@chanimal.nl

Naardenstraat 3
5045 MJ
Tilburg

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk

Annuleringsregeling

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 24 uur. Indien dit niet binnen 24 uur wordt afgezegd, zal ik mijn tijd in rekening brengen. De kosten bedragen dan € 95,00.

Ervaringen van mijn klanten

Gezondheidsklachten van haar hond:

 • Erg onzeker
 • Onbetrouwbaar gedrag
 • Slecht eten

Onze Vizsla Sepp was erg onzeker en begon daardoor onbetrouwbaar gedrag te vertonen naar buitenstaanders. Ook de jachttraining was geen leuk ding meer voor hem en eten deed hij slecht.

Ik heb daarom contact opgenomen met Chantal en een afspraak gemaakt. Het onderzoek en de behandeling van Sepp heeft tot goede resultaten geleid. Chantal heeft tevens het advies gegeven om de voeding te veranderen.

Sepp zit weer beter in z’n vel, eet prima en doet het heel goed op de voeding. Alles gaat weer lekker.

De communicatie met Chantal was prima en ze heeft goede adviezen gegeven. Ik ben zeer tevreden over de resultaten en zal Chantal zeker aanbevelen waar nodig!

Rita Remmers-Hofman

Gezondheidsklachten van haar kat:

 • Blaasproblemen
 • Binnen plassen
 • Blaassteentje

Chantal is er echt voor je (huis)dier en voor jou als ‘baasje’. Je merkt duidelijk dat ze vanuit haar hart werkt.

Chantal heeft me enorm goed geholpen met July. Kitten July had vanaf een week of 8 al blaasproblemen. Ze bleek een blaassteentje te hebben (op zo’n jonge leeftijd zeer uitzonderlijk).

Conclusie van de dierenarts was uiteindelijk; opereren (na een periode van pijnstillers, antibiotica en urinemetingen via de dierenarts).

Chantal stelde medicijnen voor op ‘natuurlijke’ basis in combinatie met vers vlees voeding van Carnibest. Drie maanden heb ik July 2x per dag een pilletje gegeven. Half december (July was toen 7 maanden) bleek op de echo van de dierenarts dat het blaassteentje volledig was verdwenen.

July hoeft niet onder het mes en ik hoef ook niet meer te dweilen voor plasjes in huis. Ik ben superblij!

Jessica Rits

Menselijke taal in de psychische gezondheidszorg, Merkvaardig

Wil jij dat je paard weer gezond en lekker in zijn of haar vel zit?

Laten we dan samen bekijken wat ik voor je paard kan betekenen!

Klik op onderstaande oranje knop voor een gratis Quick scan

© 2019 Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk – Algemene voorwaarden – Disclaimer – Privacyverklaring – Cookieverklaring