06 - 52 14 44 75 info@chanimal.nl
Cookie- & Privacyverklaring Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk

Laatst gewijzigd: 16 mei 2018
Versie: 1.1

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk vindt jouw privacy erg belangrijk. Wij doen niets geks met je gegevens en zullen ze al helemaal niet verkopen. Wij zullen jouw gegevens dan ook op een veilige manier verwerken en gebruiken, geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke gegevens wij van je verzamelen, waarom wij dit doen en hoe lang wij ze bewaren. Ook kun je in deze verklaring lezen wat jouw rechten met betrekking tot deze verwerking zijn.

 

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk, gevestigd aan Naardenstraat 3, 5045 MJ Tilburg, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Bedrijfsgegevens
Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk
Postadres: Naardenstraat 3, 5045 MJ Tilburg
Website: https://chanimal.nl
E-mail: info@chanimal.nl
Tefefoon: +31 6 52144475
KvK: 62164015

Chantal Sleenhoff-Gielen is de Functionaris Gegevensbescherming van Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk zij is te bereiken via info@chanimal.nl.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Internetbrowser en apparaat type (zoals bijvoorbeeld smartphone of pc)

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@chanimal.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afnemen van het consult/behandeling van jouw dier.
  • Het afhandelen van jouw betaling.
  • Verzenden van onze nieuwsbrief (je kunt je op ieder moment uitschrijven, deze mogelijkheid staat onderaan elke e-mail).
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren.
  • Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op jouw behoefte (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk).
  • Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk) tussen zit.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Personalia: maximaal 7 jaar (wettelijk verplichte bewaartermijn voor de administratie voor belastingaangifte).
  • Adres: maximaal 7 jaar (wettelijke verplichte bewaartermijn voor de administratie voor belastingaangifte).
  • E-mailadres op mailinglijst: maximaal 7 jaar, of tot je jezelf hebt uitgeschreven. In iedere mail die je van ons ontvangt bevindt zich een link waarmee je jezelf altijd kunt afmelden. Wanneer jij je uitschrijft voor onze nieuwsbrief, automatische e-mail reeksen of aanbiedingen zullen je persoonsgegevens binnen 3 maanden uit het systeem worden verwijderd.
  • Het papieren patiëntendossier van jouw dier:  maximaal 7 jaar na de laatste inzage/aanvulling van het patiëntendossier.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk jouw gegevens nooit zonder jouw toestemming aan derden, anders dan hierboven genoemd. Tenzij we hiertoe verplicht worden gesteld door de wet of een rechterlijke uitspraak.

ActiveCampaign

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op servers van ActiveCampaign. ActiveCampaign is een marketingplatform voor: e-mailmarketing, automatisering en klantrelaties. De servers van ActiveCampaign zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over het privacybeleid van ActiveCampaign en hun doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten vind je hier (Engelstalig).

Facebook

Daarnaast delen wij gegevens, die we verkregen hebben via het downloaden van een gratis document, met Facebook om zo advertentiedoelgroepen te maken. Facebook is een social netwerk site, waar gebruikers hun persoonlijke interesses delen met anderen.  Meer informatie over het privacybeleid van Facebook vind je hier. Jouw gegevens kunnen door Facebook ook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Ook deze doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over de doorgifte van gegevens naar de Verenigde Staten door Facebook vind je hier.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom cookies van Google geplaatst. De informatie die hiermee wordt verkregen analyseert Google voor ons. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Wij kunnen je niet persoonlijk herleiden. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben Google geen toestemming gegeven de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Google is een Amerikaans bedrijf. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Google conformeert zich aan de EU-US Privacy Shield principes.

Social Media Buttons

We willen het je graag zo gemakkelijk mogelijk maken om berichten op deze website te delen. Dit kan doormiddel van een aantal social media buttons. De meeste social media kanalen werken met cookies en houden zich aan de EU-US Privacy Shield. Van de volgende social media kanalen gebruiken wij de buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen (de privacyverklaringen kunnen regelmatig wijzigen).
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube
Google

Tracking Cookies

In sommige gevallen plaatsen wij “tracking cookies” op jouw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van jouw online gedrag. Dit profiel wordt alleen gekoppeld aan jouw e-mailadres als deze bij ons bekend is. Hierdoor kunnen wij je e-mails versturen die relevant zijn, zodat wij zeker weten dat we geen spam naar je zullen sturen. De gegevens die wij verzamelen zullen wij nooit delen met derden.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@chanimal.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Je hebt het recht om een officiële klacht in te dienen over onze e-mails of de manier waarop we jouw gegevens hebben opgeslagen. Hiervoor kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@chanimal.nl.

 

Wijzigingen in deze Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Indien Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk mocht besluiten haar Privacyverklaring te wijzigen, dan worden deze wijzigingen direct opgenomen in deze Privacyverklaring. Wij raden je daarom aan regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen zodat je op de hoogte bent van eventuele wijzigingen.

Als je vragen of verzoeken hebt over het privacybeleid van Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@chanimal.nl.