06 - 52 14 44 75 info@chanimal.nl

Waarom Chantal?

Omdat je het beste voor je paard, hond of kat wil!

Over mij

Van kinds af aan ben ik al een enorme dierenvriend. Zelfs dode dieren die ik als kind vond kregen een plechtige begrafenis. Ik ben opgegroeid met veel dieren om me heen, waaronder meerdere honden en katten.

Ik heb altijd al een zwak voor dieren gehad en een sterke behoefte om ze te helpen. Met een grote omweg heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om mijn hart te volgen en heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt.

Als eerste heb ik de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente afgerond, maar hiermee kon ik dieren maar tot op een bepaalde hoogte helpen. Ook wilde ik dieren zelfstandig kunnen helpen.

Kortom: Ik wilde meer kunnen doen voor dieren…

Een vriendin attendeerde mij op de opleiding tot Natuurgeneeskundig Diertherapeut bij Instituut Silverlinde in Breda. Ik heb mijn opleiding daar in 2014 succesvol afgerond.

Ik wist vanaf het begin dat dit was wat ik wilde doen en dat gevoel ben ik nooit meer kwijtgeraakt. Achteraf gezien is dit precies wat ik als kind altijd al had willen worden als ik later groot was…

Het zal je niet verrassen dat dieren ook mijn hobby zijn. Ik rijd heel graag paard; eerder via een manege, maar nu rijd ik alleen buitenritten met vriendinnen. Ik heb zelf veel dieren gehad en ben opgegroeid met allerlei dieren om mij heen. Op dit moment hebben wij een kat die ons gezelschap houdt.

Chantal Gielen

Volg mij op Social Media:

Van 2010 tot de geboorte van mijn zoontje in maart 2016 ben ik ook een gastgezin voor Stichting De Kittenmand in Tilburg geweest. Voor deze stichting ving ik straatkittens op, waarbij ik ze verzorgde en socialiseerde totdat ze geadopteerd werden. Dit vond ik een ontzettend mooie en dankbare taak en die periode heb ik een heleboel kittens op mogen vangen. Stuk voor stuk hebben ze een plekje in mijn hart, waarvan een aantal een heel bijzonder plekje…

Opleidingen & Cursussen

Instituut Silverlinde, Breda
4-jarige plusopleiding tot Natuurgeneeskundig Diertherapeut (2010-2014)

Healthcare-Academy Den Hoek, De Bilt
6-daagse cursus Lecher-antenne (2014)

Zonnevlecht Academie, Budel
4-daagse Cursus Bioresonantie (2015)
2-daagse Cursus Biotensor (2015)
  

Reiki school, Tilburg
Cursus Reiki 1e graad (2015)

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld, Barneveld
2-jarige opleiding tot Paraveterinair dierenartsassistente (2007-2009)

Mijn specialisaties

N

Homeopathie

Homeopathie stimuleert het natuurlijk zelfgenezend vermogen van het lichaam van je dier en herstelt de balans in zijn of haar lichaam.

N

Bach bloesems

Bach bloesem remedies helpen jouw dier weer terug in balans te komen. Hierdoor kunnen emotionele en lichamelijke klachten verholpen en zelfs voorkomen worden.
N

Kruidentherapie

Kruidentherapie is een vorm van geneeskunde waarbij planten worden ingezet vanwege hun geneeskrachtige werking bij lichamelijke en geestelijke klachten.
N

Aromatherapie

Etherische / Essentiële oliën bevatten de wezenlijke kracht van de plant waaruit ze afkomstig zijn en zijn voor allerlei fysieke en mentale klachten te gebruiken.
N

Celzouten

Celzouten zijn een bewerkte vorm van lichaamseigen minerale zouten, die te vinden zijn in de cellen van het lichaam. Ze zijn erg belangrijk bij het herstel van en voor het goed functioneren van het lichaam van je dier.

N

TTouch-methode

TTouches zijn een onderdeel van de Tellington TTouch-methode en valt onder TTEAM®. TTouches beïnvloeden het zenuwstelsel en spreken hiermee het zelfgenezend vermogen van het lichaam van jouw dier aan.
N

Reiki

Reiki is een natuurlijke en eenvoudige Japanse geneesmethode die ervoor zorgt dat meer levensenergie opgenomen wordt, waardoor problemen op zowel lichamelijk als emotioneel gebied verholpen kunnen worden.

Wil je GRATIS mijn E-book ’Het beste hondenvoer’ ontvangen?

Hiermee ontdek je welk voer wél goed is voor de gezondheid van je hond.

Ervaringen van mijn klanten

Gezondheidsklachten van haar paard:

 • Rugletsel
 • Zit niet lekker in zijn vel
 • Beweegt niet soepel
 • Erg gevoelig voor wormen 

Mijn paard Winitoe heeft na een trailerongeluk rug letsel opgelopen, doordat hij vast had gezeten onder de achterste balk van de trailer. De dierenarts had vastgesteld dat hij op twee plaatsen op zijn rug traumaletsel had, maar hij had gelukkig geen ernstige beschadigingen. Na wat dagen pijnstilling kon de dierenarts verder niets doen voor ons en raadde een behandeling bij osteopaat Sophie Zwager aan. Van Sophie Zwager kreeg ik het advies om ook met Chantal samen dit traject in te gaan.

Tijdens het consult vertelde Chantal wat ze tegen kwam en gaf ze goed en duidelijk uitleg. Dat waren ook precies de dingen die ik ook gesignaleerd had bij Winitoe, dus dat gaf mij veel vertrouwen in haar kennis en kunde. Ik kreeg ook antwoord op al mijn vragen en dat vond ik ook echt heel fijn.

Winitoe was heel erg ontspannen tijdens de behandeling, wat ik ook een heel goed teken vond. Ik ben erg tevreden over de behandelingen en het verloop ervan.

Chantal is een half jaar lang elke maand langsgekomen voor een consult en er zijn veel gezondheidszaken aan het licht gekomen. Winitoe is heel grondig, goed en nauwkeurig behandeld en dat wilde ik ook. Ik ben dan ook zeer tevreden.

Chantal is een lieve en aardige vrouw, die heel prettig en goed communiceert. Ze is duidelijk, heel grondig en neemt alle tijd waardoor je het gevoel krijgt dat je echt gehoord, gezien en serieus genomen wordt. Ze is er echt voor je dier. Ze wil het beste voor je dier en wil hem echt helpen.

Ze is heel zorgvuldig en heeft Winitoe weer helemaal op de rit geholpen. Hij zit weer zo goed in zijn vel, is happy en beweegt weer soepel en goed. Zijn complete gezondheid en gesteldheid is verbeterd.

Mijn rijinstructrice geeft ook aan dat zijn beweeglijkheid, souplesse en zijn hele fysiek is verbeterd. Ik ben erg tevreden over de behandelingen van Chantal. Ik ben zo blij dat Winitoe weer zo goed in zijn vel zit en dat hij fysiek en mentaal weer helemaal fit is.

Ik raad Chantal dan ook echt aan bij andere mensen, want jouw dier is echt in goede handen bij haar. Ze is zeer kundig en goed in haar vak. Je krijgt echt persoonlijke aandacht bij haar en ze gaat helemaal voor het welzijn van jouw dier. Ik ervaar die betrokkenheid als zeer prettig en wenselijk, omdat je dier je zo dierbaar is.

Alexandra Bracke-van Unen

Life-coach en paardencoaching, Veerkracht Coaching

Gezondheidsklachten van haar hond(en):

 • Voedselallergie
 • Contactallergie
 • Onzeker
 • Bang voor harde geluiden
 • Stress

Ik heb contact opgenomen met Chantal omdat ik allebei mijn honden een keer goed in beeld wilde hebben. Jaimey had wat ondersteuning nodig i.v.m. een voedings- en contactallergie en hij is af en toe onzeker en angstig voor harde geluiden. Mijn Thymo heeft een lastig verleden gehad, waardoor hij soms last heeft van stress. Verder heeft ook hij last van voeding gerelateerde allergische reacties in zijn maag en darmen.

Het is fijn om te zien dat Chantal de tijd neemt voor mijn honden, zodat ze zich goed kunnen laten lezen. Het thuis behandelen in hun eigen omgeving vind ik een absoluut voordeel. Chantal communiceert duidelijk wat ze meet waardoor je direct een goed beeld krijgt van de gezondheid van je huisdier.

Door de behandeling heeft Jaimey bijna geen jeuk meer en als deze wel weer opspeelt, is deze weer snel onder controle met de natuurlijke tabletten/druppels. Thymo is eindelijk na jaren tobben met zijn maag en darmen onder controle en het allerbelangrijkste is dat ik geen prednison meer nodig heb om hem van zijn buikpijn af te helpen.

Chantal neemt de tijd voor mijn honden in hun eigen omgeving, zodat er rust ontstaat wat weer heel belangrijk is voor een helder beeld van de gezondheid van de hond. Ook communiceert ze duidelijk tijdens de behandeling, waardoor je als eigenaar meteen een duidelijk beeld krijgt.

Ik kan haar bij andere mensen aanbevelen, omdat ze door haar manier van werken op maat kan behandelen, waardoor je honden minder belast worden. Ik vind het dan ook prettig om minimaal één keer per jaar mijn honden gewoon ter controle door te laten meten, zeker op het mentale vlak een aanrader.

Nicole Speck

Eigenaresse Hondensportcentrum, HondenSportCentrum Nicole

Gezondheidsklachten van haar kat:

 • Blaasproblemen
 • Binnen plassen
 • Blaassteentje

Chantal is er echt voor je (huis)dier en voor jou als ‘baasje’. Je merkt duidelijk dat ze vanuit haar hart werkt.

Chantal heeft me enorm goed geholpen met July. Kitten July had vanaf een week of 8 al blaasproblemen. Ze bleek een blaassteentje te hebben (op zo’n jonge leeftijd zeer uitzonderlijk).

Conclusie van de dierenarts was uiteindelijk; opereren (na een periode van pijnstillers, antibiotica en urinemetingen via de dierenarts).

Chantal stelde medicijnen voor op ‘natuurlijke’ basis in combinatie met vers vlees voeding van Carnibest. Drie maanden heb ik July 2x per dag een pilletje gegeven. Half december (July was toen 7 maanden) bleek op de echo van de dierenarts dat het blaassteentje volledig was verdwenen.

July hoeft niet onder het mes en ik hoef ook niet meer te dweilen voor plasjes in huis. Ik ben superblij!

Jessica Rits

Menselijke taal in de psychische gezondheidszorg, Merkvaardig

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor je dier?

Je paard gezond(er)

Je hond gezond(er)

Je kat gezond(er)

Reico, Bandit biologische dierenvoeding en CarniVoer

Chanimal is een verkooppunt van alle producten van Reico. Ook kun je bij Chanimal terecht voor vers vlees voeding voor je hond en kat van de merken Bandit en CarniVoer.

Je kunt je vraag of bestelling telefonisch of via de mail doorgeven.

De bestelling kan op afspraak opgehaald worden en deze kan betaald worden door middel van een betaalverzoek.

De praktijk

Voor het consult van je hond of kat kom ik bij je thuis, zodat je niet de deur uit hoeft. Voor het consult van je paard kom ik op stal. Hierdoor kan ik zien hoe je dier zich in zijn of haar eigen omgeving gedraagt, waardoor ik geen vertekend beeld krijg.

Het ophalen van middelen of voeding kan bij mij thuis in Tilburg (De Reeshof), op onderstaand adres. Er is meestal voldoende parkeergelegenheid en parkeren is gratis.

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Dinsdag: 15:00 t/m 17:00
Donderdag en vrijdag: 14:00 t/m 17:00

06 – 52 14 44 75
info@chanimal.nl

Naardenstraat 3
5045 MJ
Tilburg

Chanimal Natuurgeneeskundige Dierenpraktijk

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!