Werkwijze

Zoveel mogelijk dieren helpen | Natuurgeneeskundig diertherapeut

Zoveel mogelijk dieren helpen

Als jong meisje wist ik het al: ik wilde dierenarts worden om zoveel mogelijk dieren te helpen! Alleen had ik één twijfelpunt, ik wilde geen dieren laten inslapen. Daarom heb ik dit plan laten varen en zo kwam ik jaren later bij Interpolis terecht, waar ik veertien jaar gewerkt heb. Inmiddels run ik mijn eigen praktijk als natuurgeneeskundig diertherapeut. Hoe ik dit gedaan heb, vertel ik in deze blog!

Van kantoor naar dierenartsassistente

Ruim veertien jaar werkte ik bij Interpolis op kantoor. Ondanks de fijne werksfeer en het goede salaris, zat ik daar niet geheel op mijn plek. Door een combinatie van stress en RSI, begon ik steeds meer lichamelijke klachten te krijgen. Toen er ook nog eens veel veranderde na een fusie, besloot ik dat het tijd was om mijn droom te gaan volgen: ik wilde dieren helpen! Tijdens mijn fulltime baan begon ik aan een opleiding tot dierenartsassistent.

Aan de andere kant van de tafel willen staan

Eindelijk werkte ik met dieren, maar toch voelde het nog niet compleet. Ik wilde aan de andere kant van de tafel staan én ik wilde zelfstandig dieren kunnen helpen. In deze tijd dacht ik nog heel regulier. Ik was bijna ‘anti-alternatieve geneeswijze’ te noemen! Eigenlijk wist ik helemaal niet genoeg van alternatieve geneeswijze om een goed oordeel te kunnen geven.

Tot ik nieuwsgierig werd en besloot te gaan kijken bij een open dag van Silverlinde, het opleidingsinstituut voor natuurgeneeskundig diertherapeut in Breda. Dit voelde als thuiskomen!

Ik speelde toen ook met het idee om te gaan emigreren naar Rome, waar ik verliefd op was geworden. Ik twijfelde echter om toch de opleiding tot natuurgeneeskundig diertherapeut te gaan volgen, waar mijn hart eigenlijk lag. Na de open dag bij Silverlinde heb ik uiteindelijk besloten om deze opleiding te gaan volgen, ondanks dat ik altijd al de droom had om ooit te emigreren naar een mooie en warme bestemming. Ik ben namelijk in Suriname geboren en heb daar 8 jaar gewoond. Emigreren was eigenlijk al met de paplepel ingegoten.

In juni 2014 studeerde ik af en in januari 2015 ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

Zoveel mogelijk dieren helpen

Mijn drijfveer is altijd geweest om zoveel mogelijk dieren te helpen. De natuurlijke geneeswijze past écht bij mij. Door te zoeken naar de oorzaak van een probleem, krijg je een veel breder beeld. In de reguliere geneeskunde werkt men meestal met symptoombestrijding, echter dit kan bijwerkingen veroorzaken. In de natuurgeneeskunde is dat niet zo. Toch sluit het één het ander niet uit.

Tijdens mijn opleiding aan Silverlinde heb ik medische lessen gehad van dierenartsen, waarbij alles van mijn opleiding tot dierenartsassistente nogmaals voorbij kwam. Tijdens de opleiding van Silverlinde werden allebei de kanten goed belicht. Je leert zelfs dat een combinatie van reguliere en natuurgeneeskunde soms beter is.

Mijn droom is om ooit een dierenopvang op te zetten om verwaarloosde, mishandelde of afgedankte dieren op te vangen.

Met welke klachten kun je bij een natuurgeneeskundig diertherapeut terecht?

Met de meeste klachten waarmee je naar een dierenarts gaat, kun je ook terecht bij mij als natuurgeneeskundig diertherapeut. Ik behandel honden, katten en paarden met natuurlijke middelen en maatregelen. Ik voer geen operaties uit, maar denk bijvoorbeeld aan klachten als:

  • Huidproblemen, zoals jeuk, korsten, rode plekken of eczeem
  • Bewegingsproblemen
  • Veel drinken, veel plassen
  • Allergie
  • Luchtwegproblemen
  • Chronische klachten
  • Spijsverteringsklachten, zoals diarree of obstipatie
  • Angsten
  • Zenuwachtigheid
  • Agressie
  • Steeds terugkerende klachten
  • Niet verklaarbare klachten

Meer over mijn werkwijze

Om je dier zo ontspannen mogelijk te houden, kom ik tijdens een consult bij jouw dier thuis, of op stal. Ik werk altijd volgens een meetprotocol en voor onze eerste afspraak stuur ik je een vragenformulier.

Tijdens mijn consulten werk ik met een Biotensor en een Lecher-antenne. Vóór het consult bij jou thuis of op stal ontvang ik een plukje haar van jouw dier, dat ik thuis met behulp van een Biotensor analyseer. Tijdens het consult bij jou thuis of op stal werk ik met de Lecher-antenne.

Ik heb gemerkt dat de resultaten van mijn behandelingen vele malen beter zijn door zowel de Biotensor als de lecher-antenne te gebruiken. Ik heb op deze manier namelijk al veel goede resultaten geboekt. Ook voor jouw dier kan ik hiermee heel gericht een goed behandelplan opstellen.

Ben je benieuwd naar wat klanten over mij zeggen? Dit kun je hier lezen.

Wat is de Biotensor (ook wel Biosensor genoemd)

De Biotensor werkt net als de Lecher-antenne door middel van trillingsenergie. Het is een meet- en testinstrument en deze gebruik ik voor de haaranalyse van het plukje haar van jouw dier. In de haren vind je alle energieën en dus alle informatie over een bepaald dier. Uit de haren kan ik alle informatie halen die ik nodig heb. Ik stop de haren in een meetbakje, welke met een kabel verbonden is aan mijn Biotensor. De Biotensor is tevens verbonden met een meetmatje, waar ik de middelen op leg om te kijken aan welk(e) middel(en) een dier behoefte heeft. Dit geeft al een globaal beeld van wat er aan de hand kan zijn met jouw dier.

Ik gebruik de Biotensor dus om door te meten welke middelen jouw dier nodig heeft, maar ook welke voeding geschikt is voor je dier. Niet elk dier is namelijk hetzelfde en de voedingsbehoefte kan hierdoor verschillend zijn per dier. Ook meet ik hoe lang jouw dier behoefte heeft aan de middelen, wat de juiste dosering is voor jouw dier en hoe je deze mag toedienen.

Wat is de Lecher-antenne

De Lecher-antenne is een instrument waarmee exact kan worden bepaald wat de fysieke toestand van een orgaan of weefsel is. Ook kan de Lecher-antenne aantonen of bepaalde middelen effectief zijn bij bepaalde klachten van je dier.

Tijdens het meten met de Lecher-antenne merkt je dier wel dat ik in zijn of haar energieveld iets aan het doen ben, maar ze vinden het niet vervelend en het doet geen pijn.

Met de Lecher-antenne hanteer ik altijd het meetprotocol dat opgesteld is door Eric Laarakker, dierenarts en eigenaar van het opleidingsinstituut Healthcare-Academy Den Hoek waar ik de cursus van de Lecher-antenne heb gevolgd.

Aan de hand van het meetprotocol kan ik met behulp van de Lecher-antenne precies bepalen wat de gezondheid of ziektetoestand is van organen, weefsels of aandoeningen. Zo kan ik bijvoorbeeld meten:

  • Wat de gezondheid is van alle organen van je dier
  • Of je dier teveel gifstoffen in zijn of haar lichaam heeft, die allerlei klachten kunnen veroorzaken (er is dan sprake van een toxische belasting)
  • Of er sprake is van een hormonale disbalans
  • Of je dier emotioneel niet lekker in zijn of haar vel zit
  • Hoe gezond het immuunsysteem van je dier is
  • Of je dier last heeft van allergieën
  • Of je dier last heeft van virussen, schimmels, bacteriën, wormen, mijten of andere parasieten
  • Of de voeding toereikend is of misschien wel een oorzaak kan zijn van een zwakke gezondheid

Maar ik meet nog veel meer! Stuur me gerust een berichtje als je hier meer over wilt weten.

Moeder en dierenvriend

Naast natuurgeneeskundig diertherapeut ben ik ook moeder. Ik woon samen met mijn man, zoontje en kat in Tilburg. Daarnaast rijd ik graag paard en ben ik een grote dierenvriend. Wij zijn zelfs in de periode van 2010 tot 2016 gastgezin geweest voor Stichting de Kittenmand in Tilburg. In die tijd vingen we straatkittens op om te socialiseren en verzorgen tot ze naar een eigen huisje gingen. Nog steeds kijk ik met heel veel liefde terug naar deze periode!

Wil je mij graag persoonlijk spreken over de gezondheid van
jouw hond, kat of paard?

Dat kan! Vraag dan nu een aan.
Dit is een GRATIS telefonisch consult van ongeveer 30 minuten met mij.

Hierin bespreek ik een paar super belangrijke aandachtspunten & tips,

die belangrijk zijn voor de gezondheid van jóuw hond, kat of paard.

Klik op onderstaande oranje knop en reserveer direct jouw plek
voor een gratis Quick scan in mijn agenda!
Delen
Gepubliceerd door:
Chantal Gielen

Recente artikelen

Is een koptelefoon dan de oplossing? | Chanimal

Doordat jouw hond veel last heeft van jeuk, kan hij dit jaar slechter tegen het…

2 jaar geleden

De impact van de huidproblemen van je hond op jouw kerstdiner | Chanimal

De huidproblemen van jouw hond hebben zelfs een impact op jouw kerstdiner. Je kunt hem…

2 jaar geleden